Bekkenbodemcheck

Ben jij pas bevallen en…

  • vraag je je af of je weer kunt gaat sporten
  • wil je weten hoe je je bekkenbodem kunt trainen
  • heb je vragen over het herstel van je bekken

….. maak dan een afspraak voor een BekkenbodemCheck!

Een zwangerschap en bevalling meemaken is prachtig maar ook zwaar voor je bekkenbodem. Goed herstel van de bekkenbodem is belangrijk, voor nu en voor de toekomst!

Bij een bekkenbodemcheck zullen we eerst in gesprek gaan over het verloop van je zwangerschap en de bevalling en eventuele klachten. We bespreken je vragen en geven uitleg over de bekkenbodem. Aansluitend kunnen we een inwendig onderzoek doen waarbij we vast stellen hoe de bekkenbodem functioneert, of je op de juiste manier aanspant en loslaat en of er sprake is van een verzakking.

Aan de hand van het onderzoek kunnen we je gerichte adviezen geven over welke oefeningen goed zijn voor jou om te doen en hoe je je sport weer kunt gaan hervatten.

Als je wat meer begeleiding nodig hebt kunnen we ook een vervolgafspraak plannen.

De bekkenbodemcheck duurt 1 uur en wordt uitgevoerd door een geregistreerd bekkenfysiotherapeut. Vanaf 6 weken na je bevalling kun je een afspraak maken. Voor meer informatie over vergoedingen van verschillende verzekeraars: https://www.bekkenfysiotherapie.eu/vergoeding.

Onderstaande vragenlijst kan ook een indicatie geven of het verstandig is om een afspraak te maken. Deze lijst kun je 6 weken na de bevalling invullen.